Ik ben Monique Sommers-Kuijpers en woon sinds 2020 op een prachtige plek in Akersloot. Tijdens mijn carrière als leerkracht, intern begeleider en coach in Amsterdam werkte ik met kinderen, hun ouders, collega’s en netwerkpartners. In de begeleiding zijn voor mij de volgende waarden altijd van belang geweest: vertrouwen, verbinding, aandacht, kwaliteit, gelijkheid en last but not least humor. Met die waarden breng je het potentieel van mensen echt naar buiten. Mensen zien opbloeien geeft mij veel voldoening. Na 33 jaar onderwijs heb ik besloten het roer om te gooien en me volledig op keramiek te storten.


Inspiratie


Wabi Sabi

Inspiratie voor mijn werk haal ik vooral uit de natuur en de Japanse filosofie van de levenskunst: Wabi Sabi. Wabi Sabi staat voor leven in het nu (net als de natuur dat doet) door de kracht van imperfectie en onvolmaaktheid. Ik hou van organische vormen en warme, natuurlijke kleuren. Dat zie je terug in mijn werk. De dagelijkse informatie stroom slokt veel van onze tijd op. Versimpeling vind ik in de natuur  en in de aardse klei.

Mok keramiek brengt dingen die mij blij maken samen:

  • Letterlijk “aarden”. Zijn in het hier en nu
  • Samen werken met klei werkt verbindend en inspirerend
  • Tijdens het werk ontmoet je elkaar en vinden er vaak interessante gesprekken plaats
  • Andere mensen inspireren of blij maken met mijn werk
  • Experimenteren en nieuwe dingen ontdekken


Mensen met veel persoonlijke aandacht helpen tijdens het werken met klei en het creëren van eigen werk. Samen genieten van een heerlijke cappuccino of een kop thee met iets lekkers en van de rust en het prachtige uitzicht, daar sta ik voor in mijn atelier. Ik werk graag 1 op 1 of met 2-tallen (max 4 personen mogelijk).

Ben jij het waard jezelf (of een ander) een mooie beleving en ervaring cadeau te doen? Kom dan gerust een keer ervaren wat een workshop bij Mok keramiek met jou doet!

Ben je als bedrijf op zoek naar een exclusieve vaas of ander gebruikskeramiek, laat het me weten. Samen kunnen we kijken wat ik voor je kan betekenen.

Wil je ook graag even weg van de to do lists en andere zaken die je bezig houden?
Kom dan gerust een keer ervaren wat klei met jou doet!

Je bent van harte welkom.